Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0 226 675 71 84
Belgegeçer : 0 226 675 71 83
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://yalovaotelcilik.meb.k12.tr
Adres : Dere Mah. Millet Cad. No 17 Merkez/ Yalova
VİZYON : Yenileşmeye ve gelişmeye açık, bilimsel ve teknolojik değişime yatkın ve farkında olan, öğrenmeyi değer kabul eden, hoşgörü sahibi, farklılıkları benimseyebilen, en az bir yabancı dili bilen, yüksek morale sahip, kendine güvenen, kendini sorgulayan, katılımcı, kişiler arası etkileşimde başarılı, özgür düşünebilen, düşündüğünü ifade edebilen, nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmek.Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otel yönetimi olarak misyonumuz; gelişmekte olan turizm sektörüne ve bu sektörde faaliyet göstermekte olan otel, tatil köyü gibi turistik tesislere, ülke ekonomisini geliştirecek, güleryüzü ve okulumuzda aldığı kaliteli eğitimin yanı sıra uygulama otelimiz bünyesinde kendisini geliştirmiş, ülkemizi doğru, kaliteli ve güzel tanıtacak nitelikli personel yetiştirme konusunda önde gelen kamu eğitim kuruluşları arasında olmaktır. Vizyonumuz Okulumuz (Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi) ve bağlı uygulama otelimizin her yıl kalite seviyesini daha da artırarak diğer benzer mesleki eğitim kurumları arasında en ön sırada yer almaktır. Bu amaçla kalite politikamızı geliştirmek amacıyla aldığımız en güncel standartların - ISO 9001:2015 ve ISO 22000 kalite yönetim sistemi standardlarının gereklerini yerine getirecek şekilde dokümante edilmesi, belgelendirilmesi ve sürekli iyileştirilmesi, - Toplam Kalite temelini esas alarak, ekip bilinci içerisinde kurum ve bölüm hedeflerine ulaşılması, - İş süreçlerimizin gözden geçirilerek, performansımızı geliştirecek risk odaklı yaklaşımın benimsenmesi, - Sürekli iyileştirme hedefiyle tüm proseslerimizde verimliliğin uluslar arası düzeyde rekabet edebilecek seviyelere çıkarılması, - Yenilikçi ve başarılı yaklaşımların cesaretlendirilmesi, bireysel yetenekleri artıracak eğitimlerin gerçekleştirilmesi, yönünde faaliyetlerimizi ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemiyle birlikte entegre edilmiş bir şekilde Yalova Uygulama Ot
MİSYON : Öğrencilerimizin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyerek kullanabilmelerini, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, ihtiyaçlara cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak.
BAŞARILAR : Okulumuz 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında Antalya Altın Kep yemek yarışmasında Türkiye 1. si olmuştur. Daha önceki yıllarda da ilk üçe girmeyi başarmıştır.

Öğretmen :38
Öğrenci :356
Derslik :14
Toplantı Salonu :2
Çok Amaçlı Salon :2
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :6
Otel Odası :65
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :935
Yemekhane :3
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08:30 - 15:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil :
Isınma : Kaloriferli
Pansiyon :
Servis : Okulun Servis taşımacılığı bulunmamaktadır.
Ulaşım : Şehir merkezinden minübüsler ile okula gelinebilinmektedir.
Yerleşim Yeri : Okul binası : Dere mahallesi. Millet Caddesi. Koyuncu Sokak Uygulama Oteli : Şehit Ömer Faydalı Caddesi Üzerindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz şehir merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 104
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Yıl Proje Adı Ülke Öğrenci Sayısı 2005 Turizmde Catering Hizmetleri Almanya 15+2 2006 Almanya’nın Otel Yapısı Almanya 15+2 2009 Otellerde Kullanılan Otomasyon Programlarının incelenmesi İtalya 15+2 2014 Life is Good ( 6 Ülke ) Erasmus + K2 42 Hareketlilik 2014 Hayat Boyu İnovatif Rehberlik IPA 6 Öğretmen 2015 Suella Cresta Dell’onda İtalya 15 Öğrenci
Yazdır :